Choď na obsah Choď na menu
 


O nás

Chovateľskú stanicu GANGKAR sme založili v roku 1999. Prvá Tibetská doga však prišla do našej rodiny už začiatkom roku 1996, a to nádherný mohutný pes Amor Si -Ťiang . Amor čoskoro svojou krásou a skvelou povahou získal naše srdcia pre Tibetskú dogu. Čím viac sme sa o Tibetskej doge dozvedali z článkov, spravodajov, od chovateľov a na výstavách, tým viac rástol náš záujem o chov tohto úžasného plemena. Amor sa stal otcom jedného vrhu v chovateľskej stanici Okinawa a dvoch vrhov v chovateľskej stanici Karpatská strela. V júni 1998 sme z Francúzska importovali šteniatko - sučku Orine du Jardin des Khyi des Trois Rois. Náš výber podľa kvality predkov sa ukázal ako správny a Orine sa už vo veku 20 mesiacov stala Slovenskou šampiónkou a neskôr Medzinárodnou šampiónkou krásy. Orine vďačíme za veľa, dala nám uprimné priateľstvo, množstvo krásnych a nezabudnuteľných chvíľ, stala sa úspešnou zakladateľkou nášho chovu a hoci je už bohužiaľ aj s Amorkom v psom nebi, stále sú s nami v podobe svojich rovnako milých detí, vnúčat a pravnúčat.

Z nášho prvého odchovu po Orine sme si nechali dve sučky Asia Gangkar Alina Gangkar , ktoré sa stali Medzinárodnými šampiónkami krásy a podobne ako ich sestry Alma Gangkar, Alči Gangkar a mladší brat Bumper Gangkar sa stali Šampiónmi Slovenska. Z nášho C vrhu po Orine a D vrhu po Asii sme si nechali dvoch psíkov - Ckubilai Khan Gangkar Dzong Pen Gangkar. Dzong Pen Gangkar - náš krycí pes - sa do veku 3 rokov stal Medzinárodným šampiónom, Šampiónom Slovenska, Čiech, Maďarska, Rakúska, Slovenským, Českým a Rakúskym Junioršampión a stal sa hrdým otcom krásnych šteniatok v chovateľských staniciach Rgyal-ba (CZ), Bucnovaska (SLO), Strážce z Tibetu (CZ), Sobarna (GB), Z Čuňovského lesa (SK), Gunga Nima (A), Is Full of Life (B), Zlatý Adalim (SK), Darge Gonchen (SK), Dekyi Champa (NL), Nan-šan (CZ), Yamatsan (SK), Andjing Bagus (NL), Arhat Gonpo (CZ), Barnali (PL), Re-Hla (CZ), Tara Dhatu (CZ), Diabelski Usmiech (PL) a v našej chovateľskej stanici. 

Titul Slovenský Junioršampión získali aj Chica, Dangmo, Dasia, Daisy, Erin Khan, Fuji Asia, Forkys, Godan Khan, Hope, Jowo, Kaila Dekyi, Khandro, Lhargo, Mingyar, Palden Khan, Ria, Sikkim, Tara, Tonya, Vaya Sakya, Valdez Vikram, Whoopi, Xarra Leila, Yangkyi Selly a Zafira Gangkar, Junioršampiónom Rakúska sa stala Tara Gangkar a Českým junioršampiónom sa stal Feng, Norbu a Tara Gangkar. Haryana Tseepo Gangkar sa vo veku 11 mesiacov stala Junioršampiónkou Estónska, Litvy a Lotyšska a Baltickou Junioršampiónkou a v súčastnosti je už Šampiónkou Estónska, Ruska a Medzinárodnou šampiónkou! Dangmo, Dolpo, Daisy, Dasia, Dharma, Erin Khan, Forkys, Jomo, Jowo, Jatyu Senge, Khandro, Lhargo, Mingyar, Norbu, Ria, Sikkim, Safira, Tara, Tonya, Tenzin, Ursus, U Cang Lama, Uma Uffka, Valdez Vikram, Vaya Sakya, Whoopi a Xarra Leila Gangkar získali titul Šampión Slovenska, Šampiónom Maďarska sa stala Corina Gangkar, Šampiónom Poľska Dorje Gangkar, Šampiónom Slovinska Tara Gangkar a Šampiónom Rakúska Norbu a Tara Gangkar - gratulujeme!!! Daisy Gangkar dosiahla krásny úspech na Európskej výstave psov - v roku 2003 získala titul Európskej víťazky mladých a v roku 2005 výborná2 rCAC! Dzong Pen Gangkar a Haryana Tseepo Gangkar na Európskej výstave psov v roku 2008 získali vynikajúce druhé miesta a rCAC! Naše odchovy krásne reprezentovali Slovensko aj na Svetovej výstave v roku 2009, ktorej sa zúčastnilo až 15 tibeťákov z našej chovateľskej stanice. Všetkým majiteľom vystavených psíkov patrí veľká vďaka a pochvala!:o))) V konkurencii 143 tibetských dôg získali Forkys Gangkar, Jomo Gangkar a Khyi-mo Gangkar nádherné tretie miesta a Alina Gangkar druhé miesto! 

Koncom novembra 2005 sa naša rodina rozrástla o päťročnú sučku Alma Gangkar z nášho prvého vrhu, nakoľko jej majitelia sa jej museli vzdať z vážnych rodinných dôvodov. Alma našla a mala veľmi rada svoj staronový domov, a aj naši ostatní psíkovia ju prijali bez problémov akoby od nás ani nikdy neodišla. Dožila sa u nás krásneho veku - presne ako Dzong - 13 rokov a 7 mesiacov. Krásneho veku 13 rokov a 3 mesiace sa dožila aj naša sučka Atisha du Domaine de Toundra,  ktorú sme doviezli na jar 2005 z Francúzska. V auguste 2017 nás náhle opustil náš milovaný psík  Ilim Gangkar a v decembri 2018 naša milovaná sučka Golan Gansu Gangkar - dcéra Aliny. Koncom roku 2019 sme sa rozlúčili s našimi sučkami Hope Gangkar - dcéra Almy a Mogwai Gangkar - dcéra Hope. Všetci nám veľmi chýbajú.  V januári 2011 sme si z Estónska doviezli psíka Tseepo Lobsang to Gangkar , ktorý sa stal Šampiónom Slovenska a slovenským Junioršampiónom a je hrdým otcom niekoľkých vrhov u nás a v zahraničí. V roku 2023 sme sa bonužiaľ v dôsledku zákernej rakoviny museli rozlúčiť s našimi milovanými sučkami Orine Gangkar - dcéra Atishky a  Xarra Leila Gangkar - dcéra Riušky. Súčasťou našej rodiny sú teraz sučky Ria Gangkar Tenzin Gangkar - obe dcéry Mogwai, Whoopi Gangkar - dcéra Tenzinky, Zafira Gangkar - vnučka Riušky, Kyang La´s Daria - nová posila dovezená zo Švédska v lete 2023 a psík Akim Dzong Gangkar. 

Veríme, že dobrý základ v našej chovateľskej stanici môže prispieť k posilneniu chovu tibetskej dogy, čo si však nevieme predstaviť bez pomoci majiteľov našich šteniatok. Preto by sme chceli aj na týchto stránkach predovšetkým poďakovať všetkým majiteľom našich šteniatok za starostlivosť a lásku, ktorú im každý deň dávajú, a tiež za priateľstvo a pomoc ktorú každý deň dávajú nám. VĎAKA !!!